Menu

Ένταση σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Τροπολογία 15 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης από το ελληνικό δημόσιο ιεροδιδασκάλων του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης, προκάλεσε την αντίδραση μουσουλμάνων βουλευτών οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνεται ο ρόλος του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής έδειξαν φωτογραφίες του Αχμ.Χατζηοσμάν κάτω από μία σημαία που φέρεται να υποστηρίζει την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, αποκαλώντας συλλήβδην τους μουσουλμάνους βουλευτές «Τούρκους» και «πράκτορες».
Ο ίδιος ανέφερε ότι είχε επισκεφτεί το σύλλογο Δυτικοθρακιωτών στην Προύσα, όπου υπήρχε απλώς ένας χάρτης, τονίζοντας: «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι πράκτορας».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρ.Παππάς προειδοποίησε ότι «στην επόμενη Βουλή θα γίνει προσπάθεια από τη ΧΑ να μην υπάρχει ούτε ένας Τούρκος βουλευτής».
«Να μην γίνουν τα εθνικά θέματα βορά για τη συλλογή ψήφων. Αφήστε τις σημαίες γιατί σας είδα να σηκώνετε την ξεφτιλισμένη σημαία της 21ης Απριλίου και είναι ντροπή αυτό», ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, προκαλώντας πανδαιμόνιο στην κοινοβουλευτική πτέρυγα της Χρυσής Αυγής.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top